Tandfasader blev livlig diskussion.

När vi inte har så mycket att skvallra om här på radion brukar vi ta första bästa ämne som dyker upp. Idag var det tandfasader. Det vill säga sådana som man kan sätta ovanpå sina egna tänder för att de ska bli jämnare eller vitare. Det var en ganska livlig diskussion men ingen av oss hade gjort något liknande. Vi ringde helt sonika upp en tandläkare för att fråga. Klicka på länken om du också behöver veta mer om tandfasader, kentnyman.se.

Tandfasader är det mest tillförlitliga och estetiskt bästa sättet att ändra form och färg på en tand. Fasaderna är tunna skivor av porslin som är klistrade på tandens fasad eller de främre sidoytorna. Porslinet kan efterlikna utseendet hos den naturliga tanden och de är också beständigt mot fläckar. De kräver oftast minimal preparation innan de placeras. Porslinsfasader är generellt starkare än användning av plast, men är också dyrare. Tandfasader är mycket tunna mellan 0,3 till 0,5 mm i tjocklek och mycket starka och kommer att appliceras direkt på tänderna. De säkras sedan med ett speciellt cement lim. Tandfasader är dyra, men det är lättare att få det att likna de riktiga tänderna. Man bör nog räkna med att behandlingarna måste upprepas igen om mellan 5 till 10 år.

För egen del nöjer jag mig nog med de tänder jag fått men man vet aldrig vad som händer i framtiden. “Over and out” från studion för den här gången.