Kultur i Växjö, gå på teater i sommar!

Gillar du teater och kultur? Då ska du definitivt ta en tur till Växjö i sommar! Regionteatern har en hel del intressanta och roliga föreställningar som du kan titta på. Det bästa är att du som student har rabatt! Man kan köpa mat eller fikabiljett också om man är hungrig. Titta på denna sidan om du är intresserad av kultur i Växjö, regionteatern.se. Det finns en mängd andra saker du kan göra i Växjö när du ändå åker dit.

Växjös utveckling tog fart under andra halvan av 1900-talet och på 60-talet ökade befolkningen med mer än 100 procent! Den steg från 15 000 till 37 000 invånare inne i själva staden. Flera nya industrier etablerade sig är och det blev fart på näringslivet. 1967 bestämdes det att Växjö skulle få en filial till Lunds universitet. Det dröjde till 1999 då invigdes ett eget Universitet i staden. Själva namnet Växjö kommer sig av att det låg en gammal marknadsplats där staden nu ligger, där fanns då en sjö vid vilken två vägar möttes. Därav namnet vägsjö som senare blev Växjö.

Det är en gammal stad med mycket historia som jag inte ska dra upp här eftersom jag tycker att du ska åka dit själv. Växjös stora utbud av historia och kultur borde locka även den mest svårflörtade.