Företagsetablering glädjer våra studenter!

FöretagsetableringEn glädjande nyhet för alla studenter är att det kommer ske en företagsetablering utanför stan. Detta kommer skapa flera nya arbetstillfällen och förhoppningsvis kanske även nya bostäder. Det är ju ingen hemlighet att det är stor brist på lediga lägenheter till både studenter och andra. Vi har hört att det finns flera olika företag som är villiga att investera och bygga i området. En företagsetablering är med andra ord väldigt välkommen i vår kommun! Vi har ännu ingen aning om hur detaljplanen kommer att se ut eller exakt vilka företag som kommer men vi är helt säkra på att det kommer bli bra. Här kan du läsa mer om företagsetablering, etablerailjungby.se.

Vi ser fram emot vidare information och nu kommer vi att köra en lite längre debatt med några studenter som tittat upp till oss här i studion. Det finns säkert flera intressanta åsikter som vi får ta del av. Några av dem tar
examen lagom till projektet blir klart. Det har funnits en viss oro tidigare eftersom det har gått trögt med att hitta jobb. I ett tidigare program talade vi med två studenter som var säkra på att de skulle vara tvungna att flytta, för att kunna hitta arbete och bostad. De är med oss här idag och vi får se om de känner sig lite mer optimistiska inför en så här stor händelse!