Bilservice, dagens ämne och besök från Växjö i studion.

Det är dags för ett program om bilar och bilservice igen, det var ett tag sedan sist och vi studenter har ju oftast tillgång till bil även om ekonomin är skral. Det är aldrig fel att veta lite om ämnet iallafall. Med oss i studion hade vi en servicetekniker från Växjö som ska ge oss lite bakgrund och berätta vad en bilverkstad egentligen är och vad de sysslar med. Om du klickar på länken kan du få hjälp med bilservice i Växjö, rottnemotorverkstad.se.

En bilverkstad är en verkstad där bilar repareras av mekaniker och elektriker. En majoritet av bil reparationsverkstäder är självständigt ägda och drivna företag. Dessa kan också omfatta regionala eller nationella kedjor och franchise.

Bilverkstäder kan ofta vara specialbutiker som specialiserat sig på vissa delar såsom bromsar, ljuddämpare och avgassystem, transmissioner, däck, bilens el-system, luftkonditionering, bilservice, glasreparationer, hjulinställning för att nämna ett antal. Vissa arbetar bara med vissa märken av fordon eller fordon från vissa kontinenter i världen. Det finns också bilverkstäder som är specialiserade på fordons modifieringar och anpassning.

Bilverkstäder erbjuder även lackreparationer av repor, skav och bucklor till samt skador orsakade av kollisioner och allvarliga olyckor. Många verkstäder erbjuder nu en typ av reparation av bucklor, vilket görs genom att trycka ut bucklor inifrån och de behöver då inte lackas.

Med detta tackar vi för denna terminen och även vår servicetekniker från Växjö, för att han ville komma hit.