Golf i Värmland på tapeten i studion idag!

Nu har vi haft några golfare hos oss i studion och de har pratat om sin golfresa till Värmland för ett tag sedan. De var lyriska över allt och tänkte passa på att boka in en tripp dit snart igen. De hade bott väldigt fint och blivit så trevligt bemötta överallt. Men det blir man väl alltid i Värmland? Vill du också boka en resa för att spela golf i Värmland, domle.se? Hoppas du klickar på länken i så fall :-). Vi pratade en del om golftermer och de berättade lite roliga historier de hört. En var lite smårolig och vi fnissade i våra mickar.

Det var två golfare från Göteborg som spelade golf. Den ena hade på sig ett ett par görsnygga krokodilskor. 
Den andre tittade på skorna och sa: Åh, vilka snygga krokodilpjuck! Var har du fått tag i dom?
Golfaren med krokodilpjucken svarade: jo, det var så här serru, jag åkte till Australien då va. Och så gick jag ut på jakt med min jädrigt stora bössa va. Då såg jag en krokodil. Pang, sa de så sköt jag honom då va. Jag vände jag på krokodilen och tog med honom hem och så fick jag så här fiiiina krokodilpjuck! 
Den andre golfaren svarade att det skulle minsann han också göra då. Efter något år sågs de igen och då hade den ena fortfarande inga krokodilpjuck på sig!

Han frågade snubben utan krokodilskor varför han hade sina vanliga pjuck på sig. Åkte han inte till Australien? Jomen visst, åkte jag ner till Australien. Och jag gick ut på jakt med den stora bössan. Och så såg jag en krokodil, och PANG, så sköt jag den. Och så vände jag på honom, men han hade inga skor på sig!!!

Visst är de roliga i Värmland! Vi tackar golfarna för inslaget och lämnat programmet för idag.

Kultur i Växjö, gå på teater i sommar!

Gillar du teater och kultur? Då ska du definitivt ta en tur till Växjö i sommar! Regionteatern har en hel del intressanta och roliga föreställningar som du kan titta på. Det bästa är att du som student har rabatt! Man kan köpa mat eller fikabiljett också om man är hungrig. Titta på denna sidan om du är intresserad av kultur i Växjö, regionteatern.se. Det finns en mängd andra saker du kan göra i Växjö när du ändå åker dit.

Växjös utveckling tog fart under andra halvan av 1900-talet och på 60-talet ökade befolkningen med mer än 100 procent! Den steg från 15 000 till 37 000 invånare inne i själva staden. Flera nya industrier etablerade sig är och det blev fart på näringslivet. 1967 bestämdes det att Växjö skulle få en filial till Lunds universitet. Det dröjde till 1999 då invigdes ett eget Universitet i staden. Själva namnet Växjö kommer sig av att det låg en gammal marknadsplats där staden nu ligger, där fanns då en sjö vid vilken två vägar möttes. Därav namnet vägsjö som senare blev Växjö.

Det är en gammal stad med mycket historia som jag inte ska dra upp här eftersom jag tycker att du ska åka dit själv. Växjös stora utbud av historia och kultur borde locka även den mest svårflörtade.

Nagelvård i Kalmar och så några tips för fina naglar

Då har hela redaktionen varit iväg på nagelvård i Kalmar. Vi passade så klart på att köra lite radio därifrån och intervjua de som arbetade med nagelvård. Vi fick även lite tips på vad man kan göra själv för sina naglar mellan salongsbesöken. Det kan dock rekommenderas att besöka en salong och få nagelvård i Kalmar. Det är skönt att bli ompysslad! Här kommer de tips vi fick ta del av:

Om du vill ha längre naglar ska du massera dina naglar så ofta du kan! Massagen stimulerar blodflödet i nagelbädden och gör att dina naglar växer fortare

Är dina naglar missfärgade? Ha för vana att alltid måla med ett ofärgat lack innan du använder de färgade nyanserna. Då blir dina naglar inte missfärgade. Har du dessutom ytterligare ett lager ofärgat lack ovanpå färglacket, behåller dina naglar sin färg längre.

Olja är det bästa du kan använda till dina torra naglar! Det fungerar bra att doppa fingertopparna i lite varm olivolja.

Vill du få ditt nagellack att torka snabbare, ska du prova att stoppa dina naglar i kallt vatten efter att du penslat dem med lack.

Om dina naglar antagit en gulaktig färg kan du koka upp vatten och salt. Låt det svalna några minuter innan du stoppar ner fingrarna i vattenbadet. Låt dem vara kvar där i 20 minuter. Helst ska detta upprepas så ofta som möjligt. Till slut kommer dina naglar att vitna. Tycker du inte att det går fort nog kan du boka tid för lite avslappnande nagelvård i Kalmar!

 

Bilbatteribus!

Att fylla år kan ibland vara ett litet helsike beroende på vad man har för vänner. Det finns inga gränser på hur mycket jäkelskap några kan komma på. Ett bilbatteri kan man använda på fler sätt än det är tänkt. Om man kopplar ihop ett bilbatteri med en siren eller en tuta och adderar en timer, ställer in timern på ett okristligt tidigt klockslag och placerar ut detta i födelsedagsbarnets trädgård, kan man nästan vara säker på att paniken blir total. Vill man då inte bara vara busig utan faktiskt riktigt elak, svetsar man ihop en liten låda och sätter fast delarna ordentligt inuti. Några lagom stora hål så att ljudet hörs ut och lyckan för de som vill jäklas blir total. Här kan man köpa ett nytt bilbatteri, startmotor.se.

Om det skulle hända mig tror jag mig ha en bra idé om vem det skulle kunna vara. Jag skulle ta på mig hörselskydd bära ut lådan till bilen och lämpa av den där den misstänkte bor. Det klart jag skulle ju kunna ha fel och då blir det säkert mer bus att vänta efter det. 🙂

 

 

Hotell på Gotland invaderas av festliga studenter.

Alla som har varit på Gotland vet att det är mycket populärt som resmål på semestern. Har man inte bokat hotell innan kan det vara svårt att hitta rum när man kommer dit. På högsäsong torde det vara nästintill omöjligt. Några studenter som bokat i tid är det på Mälarfjällets högskola. De har bokat upp ett helt hotell under den helg de tar studenten. Det kommer att bli mycket festligheter, mat, dryck och sång säger studentordföranden. Här kan du hitta ett bra hotell på Gotland. Hotell Gute har vackra, fräscha rum och en bar, en bastu och gästdator finns att tillgå.

Gotland har även mycket sevärt att vandra runt och titta på. Det finns en historia i staden som går långt tillbaka. Är man ute efter festligheter och god mat, är utbudet stort även när det gäller det. Hela staden blomstrar under sommaren. Vi ska liva upp stämningen lite till ändå, säger ordföranden i elevkåren och de andra tjoar med glada utrop. Det är totalt 127 studenter som kommer att inta hotellet i början av juni månad. De har även chartrat en egen båt som tar dem till Gotland och en limousine som kör till deras hotell. Vi trodde det skulle bli problem eftersom vi var så många men det löste sig så bra det kunde, säger en av tjejerna som ska ta studenten. Det är bara att välkomna studenterna till sitt hotell på Gotland sommar.

Uterum med avkoppling och radio

Ett uterum kan vara konstruerade av tegel, trä, glas eller PVC. Det är en tegel eller trä bas som utgör det viktigaste stödet för det transparenta glaset . Glasen är stora och ofta klart istället för frostat . Taket kan vara av glaspaneler eller ett plastmaterial som släpper in solljus. Vissa uterum är konstruerade för vacker utsikt , medan andra är utformade för att samla in solljus för värme och ljus . Dessa , vanligen kallade solrum , finns i norrläge ( lågt stående sol vinkel ) eller kalla ( hög höjd ) platser . Solrum har väggar består av glas ( eller plast ) , ofta böjd att gå med fönster och glastak . Uterum tenderar att ha konventionella tak .

Fina uterum har högt i tak och en mer rymlig känsla . Dess sadeltak kompletterar befintliga tak linjer .
Nyare uterum är vanligtvis byggda av aluminium inramning med härdat glas som den primära strukturen . Uterums systemet är normalt konstruerade av aluminium isolerade paneler eller glas för ” high – end ” alternativ . Takfönster kan ingå i de isolerade paneler . På utsidan av taket är normalt konstruerade med en shingled takmaterial.

Medan majoriteten av Floridas uterum eller solrum i det förflutna verkade skiljas med hemmet , ställer nyare offentliga smaken en stor vikt i att blanda solrummet i arkitekturen i hemmet .

Med den senaste tekniken av glas och värmetålig teknik , sunrooms är användbara i både norra och södra klimat . Svenska uterum från zabra.se, är populära för löivsnjutare i hela landet.

Historia
Bondgårdar och stads rad bostäder presenterade en täckt veranda som en plats för användaren att sitta och slappna av . Med suburbanization of America, familjer används allt deras tillbaka uteplatser och trädgårdar för detta ändamål. Men vädret gjorde ofta uteplatser oanvändbara ibland , vilket ger ett incitament för familjer för att täcka och skärm i deras uteplatser för privatlivet och skydd .

Eftersom denna trend utvecklats , så gjorde förbättringar i glastillverkning , vilket gör det möjligt att fästa ihop storm fönster för att bifoga en uteplats utrymme .

Under 1960-talet , professionella re – modellering företag utvecklat prisvärda system för att bifoga en uteplats eller däck , som erbjuder design, installation , och full service garantier . Altan rum presenterade lätta, konstruerade takpaneler , enda fönster glas och aluminium . Dessa mångsidiga uteplats rum förlängde utomhussäsongen , gav skydd mot regn , vind och insekter , och gav husägare extra utrymme . Interiören i ett solrum värmer snabbt i solljus , även under kalla dagar , och kan vara ett sätt att värma upp en del av huvudbyggnaden i vilken solen rummet eller vinterträdgård öppnas . Möbler och anläggningar i ett solrum / vinterträdgård bör vara resistenta mot temperaturförändringar .

Eftersom kunderna blev mer energimedvetna och byggteknik medveten , uteplats och sunrooms blev tillgängliga med isolerglas , vinyl och vinyl – trä sammansatta ramverk , och mer avancerade konstruktioner . Många amerikanska företag började också erbjuda växthus och uterum , som var populär i Europa